Golden Retriever      

 

Cikkek a mindennapi életből a legfontosabb kérdésekre válaszolva

 

Főoldal

Cikkek Kiskutyák Hírlevél Kórházak Kennelek Szemi Kapcsolat
dd
Megjelenés Jelleme Fejlődés Nevelés Táplálás Gondozás Betegségek Egészség

 

Az ünnepek közeledtével sokakban felmerülhet a gondolat, hogy szeretteiket egy kis négylábú jószággal lepjék meg.  Vitathatatlan, hogy kevés dolog okozhat annyi örömet, mint egy kiskutya, mégis érdemes jobban átgondolnunk ezt a dolgot. Cikkünk segíteni kíván olvasóinak e fontos és felelősségteljes döntés meghozatalában.
 
 
Az életmódváltozás
Akinek már volt kutyusa az tudja, hogy a kutyatartás bizony életmódváltozással jár. Kedvenceink rengeteg gondoskodást és figyelmet igényelnek, főleg életük első pár hónapjában. A korán kelés, a rendszeres sétával járó kötöttség, a szobatisztaság hiányával járó kellemetlenségek mind olyan dolgok, amik bizony négylábú barátaink tartásával együtt járnak. Gondolkodjunk el rajta, hogy a megajándékozandó egyén egész biztosan fel tudja-e vállalni ezeket a változásokat, apró kellemetlenségeket.

Egy kutya bizony pénzbe kerül

Itt elsősorban nem a kutyusra kifizetendő pénzösszegre gondok, hiszen a goldenretri.hu oldalain is rengeteg gyönyörű, és nem túl drága kölyökkutyát találhatunk. A kutyusnak enni kell, a féreghajtás gyógyszerei, az oltások, a bolha és a kullancs elleni szerek mind pénzbe kerülnek. A kutyusra költendő összeg rengeteg mindentől függ, a havi pár ezer forinttól a több tízezres nagyságrendig terjedhet. Vajon van ennyi felesleges pénze annak, akinek az ajándékot szánjuk?
 
 
Az első találkozás
A gazdik mind nagyon jól emlékeznek arra a megható pillanatra, amikor először látták meg kutyájukat az alomban. A kiskutya kiválasztásakor sokszor úgy érezzük, mintha a pici jószág szólna hozzánk: „én vagyok a te kutyusod”.  Elvegyük ezt a fantasztikus pillanatot a leendő gazditól?

Pont Karácsonykor?
A Karácsony nem biztos, hogy a legmegfelelőbb időpont az új jövevény érkezésére. A sürgés-forgás, a felhajtás a vendégek mind csak megnehezítik a beilleszkedés amúgy is nagyon fontos és sok figyelmet igénylő időszakát.

 

Bármennyire is romantikus és felemelő a gondolat, hogy egy kis négylábú élőlényt ajándékozzunk szeretteinknek, mégis próbáljuk ezt a kérdést földhözragadtan, racionálisan átgondolni a leendő gazdi és a kiskutya érdekében …

 

 
____________________________________________________________________________________

Minden jog fenntartva  www.goldenretri.hu Kapcsolat: info@goldenretri.hu