Szakmai ajánlás Virbac

VIRBAC kutyaeledelek

A VETERINARY HPM egy új generációs kutyaeledel, amit a húsevők tápanyagigényének legpontosabb kielégítésére fejlesztettek ki. Az új és egyedülálló terméksor alapja a szénhidrátban szegény és fehérjében gazdag receptúra. Tehát kevesebb keményítőt és szénhidrátot tartalmaz, de sokkal több állati eredetű fehérjét. Az eredmény egy kutyája igényeihez tökéletesen illeszkedő táp.

Cikkünk a Virbac szakmai ajánlása.

EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS FELSŐFOKON

Bebizonyították. A kiegyensúlyozott étrend segít a kutyák egészségének megőrzésében.

A takarmányozási profiljának (alacsony szénhidrát- magas protein) és a funkcionális összetevők gondos kiválasztásának köszönhetően a Veterinary HPM mindennap egy falat egészség, ami hozzájárul a kutyák és macskák jó fizikai kondíciójának és egészségének megőrzéséhez.

Minden VETERINARY HPM termék saját „egészségmegőrző profillal” (Global Prevetive Profile) rendelkezik, kifejezetten kedvence állapotához (ivaros vagy ivartalanított), érzékenységéhez, életkorához, méretéhez és életmódjához igazítva.

AKÁR 10 EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ HATÁS

Beltartalmi értékének (kevés szénhidrát – sok fehérje) és a gondosan megválasztott funkcionális összetevőknek köszönhetően a VETERINARY HPM több, mint egy kutyatáp. Széleskörű egészségmegőrző hatása révén kedvence tovább élvezheti a jó fizikai kondíciót és az egészséges életet:

  • testsúly megtartása
  • egészséges húgyutak
  • ízületek és izmok támogatása
  • egészséges veseműködés fenntartása
  • kiváló emészthetőség
  • allergénekben szegény összetétel
  • bőr és szőrzet támogatása
  • alacsony glikémiás index
  • immunrendszer támogatása
  • szájhigiénia (fogkőképződés megakadályozása)
A TESTSÚLYRÓL

Kedvencekben az elhízás a leggyakoribb táplálkozási eredetű probléma. Világszerte kutatások igazolják, hogy a kutyák 39-59%-a túlsúlyos vagy elhízott.

Ezért bármi, ami már a kezdetektől felveszi a harcot az elhízással, kedvezően fog hatni kedvencünk egészségére, életminőségére és várható élettartamára. Ha a táplálékban a fehérje szerepel elsődleges energiaforrásként, akkor hamarabb kialakul a telítettségérzet. Ráadásul a fehérje-metabolizmus fokozza az energiafelhasználást és a fehérje hozzájárul a sovány testtömeg fenntartásához.

KIVÁLÓ EMÉSZTHETŐSÉG

Egy húsevőnél a szénhidrátban gazdag étrend emésztőszervi intoleranciát válthat ki, aminek a tünete lágyabb, bűzös bélsár, felfúvódás…

Célzottan alacsony szénhidráttartalmának, kiválóan emészthető proteineknek és specifikus funkcionális összetevőinek köszönhetően a VETERINARY HPM védi kedvence emésztőszerveinek egészségét.

ALLERGÉNEKBEN SZEGÉNY ÖSSZETÉTEL

A VETERINARY HPM tápok marhahús, tejtermékek, tojás, búza, kukorica, glutén és szója nélkül készül (ezek az összetevők mind allergiát okozhatnak). Sertés- és baromfihúst, burgonyakeményítőt, teljes borsót és rizst tartalmaznak.

Bár ez a négy pillér a fontos kedvence egészségének megőrzéséhez, ne feledkezzen meg a rendszeres állatorvosi vizsgálatokról, csak így győződhet meg arról, hogy kedvence valóban jó egészségnek örvend (bőr és szőrzet állapota, fogkő elleni védekezés…)

A VETERINARY HPM tápok széles választéka gondoskodik kedvence egészségéről. A tápok receptúrája kifejezetten egy-egy életkori igény teljeskörű kiszolgálására szolgál. Minden mérethez, életkorhoz és életmódhoz létezik megfelelő receptúra.

Szerző: Dr. Csomán Ákos / Virbac Animal Health, www.virbac.hu, acsoman@virbac.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük