Szakmai ajánlás

Létfontosságú fogápolás

A rágás a kutya fogmosása. Viszont a fog a folyamatos csontrágástól hamar túlkopik, a ropogós eledelek, kekszek pedig nem megfelelő keménységűek és állagúak a szájhigiénia fenntartásához.

Cikkünk a CareForDog szakmai ajánlása.

A FOGKŐ ÉS A KELLEMETLEN SZAGÚ LEHELET

A kutyák szájában különösen gyakori gond a fogkő. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy már kétéves korban, a kutyák 80 %-ánál fellép valamilyen fogbetegség, továbbá rossz szagú lehelet is tapasztalható. Ha a kutyának kellemetlen szagú a lehelete, annak eredetét a fogakon képződő plakk -, vagy a fogkő képződésben kereshetjük és talán a már igen előrehaladott foglazulásban, amikor az állat néhány fogát már nem is lehet megmenteni.

A fogkő kezdetben a fogak nyakánál, a fogínnyel szomszédos területeken kezd kialakulni, de elhanyagolt esetben az egész fogfelszínt is beboríthatja.

Egy kezeletlen fog egy gyulladásos fogágyban foglazuláshoz vezet. Súlyosabb esetben a baktériumok elszaporodhatnak, és a test létfontosságú szerveit is megtámadhatják. A plakkból képződő fogkő a baktériumok melegágya.

Tehát a kellemetlen szagú lehelet általában már egy olyan előrehaladott állapot jele, aminek kezelése sokkal nehezebb, mint a megelőzés lett volna.

A LEGJOBB MEGOLDÁS A MEGELŐZÉS

A legjobb megoldás minden esetben a megelőzés! Akkor is, ha már szükség volt állatorvosi beavatkozásra, fogkő eltávolításra, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ez máskor ne forduljon elő, vagy nehogy komolyabb egészségügyi problémákhoz vezessen. A rendszeres fogápoláshoz szükséges eszközök legyenek ma már alapfelszerelésként minden kutyás háztartásban!

A kutyák számára kifejezetten örömteli a rágás, így összeköthetjük kedvenceink számára a kellemest a hasznossal.

Örömteli gondoskodás! A CareForDog termékek éppen ezért lettek kifejlesztve!

CAREFORDOG EXOSTICK ÉS MANNASTICK

Az ExoStick és MannaStick természetesen tiszta és ápolt fogakat biztosít. A termékek fogtisztító textúrája és hatóanyagai tisztítják a fogat, csökkenti a fogkő és lepedékképződést és a rossz leheletet, hozzájárul a fogíny és az emésztőrendszer egészségéhez napi használat mellett.

  • a dental stick rágás közben nyál hatására oldódik, így már a szájban megkezdődik az emésztés és a hatóanyagok felszívódása, aminek köszönhetően a termék nem morzsálódik
  • 4 hét után – napi fogyasztás mellett – a kutya fogai tisztulnak, a lepedék mennyisége láthatóan csökken és rendszeres fogyasztás mellett friss leheletet biztosít
  • nem csak a kutyák szeretik, a természetes összetevőkből adódóan illata az ember számára is kellemes, így bárhol tárolható lakásban is
  • a termék különleges formája azt a célt szolgálja, hogy rágás közben a kutya fogsorához tudjon igazodni a termék és a rágás során kifejtett függőleges erő hatására a lehető legtöbb lerakódást tudja eltüntetni
  • a termék rugalmassága biztosítja, hogy a kutya valóban rágni tudjon és eközben ne sérüljön meg illetve ne csak megegye a fogtisztítót

Ezeken túl a MannaStick különleges belső szerkezete biztosítja, hogy a fog-szájbetegséggel küzdő, illetve idős kutyák is könnyen tudják rágni a sticket.

A MannaStick egy olyan termék,

  • ami kifejezetten ajánlott érzékeny gyomrú és allergiás kutyák számára is!
  • amit azok a kutyusok is bátran fogyaszthatnak, akik már kialakult szájhigiéniai és fogászati gondokkal küzdenek!
  • amely bármilyen etetéstípus mellett, bármilyen korú és aktivitású kutyának adható!

Tegyen Ön is Golden Retriever kutyája fogainak egészségéért, használjon rendszeresen CareForDog termékeket!

Forrás: carefordog.pet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük